12. april 2024.12. apr 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Usvojen tekst povelje o bratimljenju gradova Celje i Šabac

Četvrta sednica Skupštine grada Šapca počela je u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače. Zasedanju prisustvuje 45 odbornika. Sa dva glasa protiv usvojen je predlog odluke o davanju saglasnosti na tekst povelje o bratimljenju gradova Celje i Šabac.
Glas Podrinja


Potpisujući ovu Povelju predstavnici dva grada preuzimaju obavezu da podstiču i dalje razvijaju neposrednu saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, turizma i privrede, kao i da povezuju predstavnike institucija i različitih organizacija lokalnih zajednica, obezbeđuju razmenu delegacija na svim nivoima i ostvaruju saradnju u realizaciji projekata od obostrane koristi, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izveštavajući o ovoj tački dnevnog reda.

Na dnevnom redu je 15 tačaka, među kojima se izdvajaju: predlog plana detaljne regulacije „Nova Opšta bolnica" u Šapcu, kao i predlozi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2024. godinu i Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja starijih u lokalnoj zajednici za 2024. Odbornici će se izjašnjavati i o razrešenju direktora Turističke organizacije Dušana Simića na lični zahtev i imenovanju novog, kao i predlogu za raspisivanje konkursa za izbor direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva.
Glas Podrinja

Odbornici će razmatrati i izveštaj o radu Saveta za zdravlje grada Šapca za 2023. godinu.

Dnevnim redom predviđene su i smene i imenovanja novih članova nadzornih i školskih odbora.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa