15. april 2024.15. apr 2024.

Počela prijava za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja srednjih škola

Prijava učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija, kao i za umetničke srednje škole počela je i trajaće do 22. aprila, do 16 sati, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs), a učenici se mogu direktno prijaviti i u svojoj osnovnoj ili u školi u kojoj polažu 19. ili 22. aprila od 9 do 16 sati.

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola, dodaje se u saopštenju.


Preliminarnim planom upisa previđeno je nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole - likovne, baletske i muzičke.


Za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole je potrebno da učenik položi i prijemni ispit kojim se proveravaju sklonosti i sposobnosti učenika, navelo je Ministarstvo prosvete.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa