20. april 2024.20. apr 2024.
Staza duga 15 km (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Staza duga 15 km (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Cerska OCR bitka: Promocija zdravih stilova života i planine Cer

Deo aprilske tradicije, u danima Grada je OCR trka, odnosno trka sa preprekama na Ceru. Najveći broj od 1.300 prijavljenih, što je rekord u brojnosti, dolazi iz Srbije, ali učesnici iz susedsta (BiH, Crna Gora) dali su nadmetanju međunarodni karakter.

Rekord u broju prijavljenih, na startu više od 1.000 učesnika (foto: Glas Podrinja - J. R.)


-Na stazi je 26 prepreka, iz postojeće, poznate, svake godine uvodimo i nove. Dužina koju treba savladati je 15 kilometara. Prepreke su koncipirane tako da zahtevaju angažovanje različitih grupa mišića. Svake godine je trka drugačija, naredne želimo organizaciju da podignemo na viši nivo - rekao je Marko Gligorić, predstavnik organizatora.

Pred učesnicima bilo 26 prepreka (foto: Glas Podrinja)


Četvrti put je organizovana OCR trka na Ceru. Ovakvi događaji su, uz sportski karakteri nose i promociju planine Cer i potencijale koje one ima, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-Promocija zdravih stilova života, promocija sporta i naše lepotice, planine Cer. Četiri godine postoji OCR trka na Ceru , svedočimo kako raste. Počelo je sa 350 takmičara, sada ih je više od hiljadu. Učesnici i gosti iz Srbije i okolnih država imaju priliku da upoznaju Cer, takmiče se i uživaju. Čestitam organizatorima na broju prijavljenih i posetiocima koji su ulepšali današnji događaj. Grad će uvek biti podrška ovakvim događajima - naglasio je gradonačelnik.

gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Najbrojniji gostujući tim trke zvaničnog naziva "Cerska OCR bitka Gerila" bio je iz Subotice, sa 80 članova. Takmičari su startovali u grupama po 90 učesnika. U konačnom plasmanu vrednuju se vremena tri najbrža takmičara i vreme kada zastava tima prođe kroz cilj.

Organizator Trke sa preprekama je Udruženje građana "Cerska bitka", uz pokroviteljstvo Grada.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa