20. april 2024.20. apr 2024.
foto: Mačva info

foto: Mačva info

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Prvo opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je danas u porti Hrama Ognjene Marije i u dvorištu OŠ „Cvetin Brkić“ u Mačvanskom Metkoviću. Ovaj događaj zamišljen je da, simulacijom realnih hitnih situacija, oboljenja i stanja, podstakne razvoj znanja i veština u pružanju prve pomoći.

foto: Mačva info


-Učesnici su prošli kroz različite scenarije koji testiraju njihove veštine i sposobnosti reagovanja pod pritiskom. Ovo je odličan način da se podigne svest o značaju prve pomoći i da se unaprede veštine koje mogu spasiti živote u stvarnim situacijama. Učešće su uzeli naši volonteri, ali i osnovci iz Badovinaca i Bogatića. Iskoristiću priliku da se zahvalim lokalnoj samoupravi na podršci, a takođe želim da napomenem da je stručni saradnik u Crvenom Kkrstu Bogatić, Željko Josipović, izneo veliki teret organizacije prvog ovakvog takmičenja u našoj opštini - istakla je Jelena Nikolić, koordinator Crvenog krsta Bogatić.

Ova vrsta praktične obuke može biti izuzetno korisna za sticanje samopouzdanja i efikasnog reagovanja u stvarnim hitnim situacijama. Takmičenja u pružanju prve pomoći promovišu timski rad i saradnju jer hitne situacije zahtevaju brzu i koordinisanu akciju, ali i odličnu priliku za vežbanje i usavršavanje timskih veština. Timovi moraju efikasno komunicirati, deliti zadatke i sinhronizovano raditi kako bi pružili najbolju moguću pomoć povređenima, poruka je sa ovog događaja.
Mačva info

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa