Info

25. april 2024.25. apr 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Milanka, Nevena i Milica pobednice takmičenja "Eko influenser"

Nedavno je u Beogradu, na Univerzitetu Singidunum, na smeru životna sredina i održivi razvoj, održano takmičenje za srednjoškolce, učenike treće i četvrte godine u studiji slučaja neškodljivog uklanjanja otpada od hrane inovativnim metodama, pod nazivom “Eko influenser”.


Učestvovala je 21 škola iz Srbije i u izuzetno jakoj konkurenciji predstavnice Srednje škole iz Koceljeve Milanka Antonović, Milica Paunović i Nevena Živanović sa profesorkom mentorkom Gordanom Tomić su osvojile prvo mesto.

–Devojke su bile sjajne i u najboljem mogućem svetlu predstavile su našu školu. Studiju slučaja pisali smo na primeru fabrike “Koza Nostra” vlasnika, kozara i glumca Branka Jankovića. Studija je nosila naslov “Neškodljivo otklanjanje otpada iz mlekarske industrije” . Ideju za takmičenje dao nam je kolega, profesor Saša Popović. Pri izradi prezentacije pomogao nam je učenik Nikola Kojadinović iz M31, koji nam je uradio neophodne grafikone i šeme. Sa navedenom decom mi je bilo zadovoljstvo sarađivati i želim im puno uspeha u daljem školovanju- izjavila je profesorka Gordana Tomić.


Pobednice ovog takmičenja su potvrdile da im je briga o životnoj sredini osnovni razlog zbog kojeg su odlučile da učestvuju u izradi studije slučaja, ali im je bio zanimljiv i sam kontekst, bavljenje nečim što im je samo donekle poznato, sagledavanje izazova iz različitih uglova.

Kroz osmeh Milanka, Milica i Nevena dodaju da su im i nagrade bile primamljive i dodatno su ih motivisale da daju sve od sebe.


Iza pobede na takmičenju i osvajanja nagradnog putovanja su meseci ozbiljnog, temeljnog rada. Sa takmičenja nose pozitivne utiske. Konkurencija je, napominju, bila izuzetna. Među takmičarima su uglavnom bili gimnazijalci, dok su koceljevačke predstavnice bile jedine koje su došle iz Poljoprivredne škole.


Verovale su u sebe, ali i u mentorku bez čije pomoći i podrške ovakav uspeh, kažu, ne bi bilo moguće ostvariti. Ipak su zbog pobede sa jedne strane bile pomalo zbunjene, a sa druge presrećne. Uskoro će pobednice takmičenja otputovati na višednevnu nagradnu ekskurziju u Budimpeštu.


V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa