Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Миланка, Невена и Милица победнице такмичења "Еко инфлуенсер"

Недавно је у Београду, на Универзитету Сингидунум, на смеру животна средина и одрживи развој, одржано такмичење за средњошколце, ученике треће и четврте године у студији случаја нешкодљивог уклањања отпада од хране иновативним методама, под називом “Еко инфлуенсер”.


Учествовала је 21 школа из Србије и у изузетно јакој конкуренцији представнице Средње школе из Коцељеве Миланка Антоновић, Милица Пауновић и Невена Живановић са професорком менторком Горданом Томић су освојиле прво место.

–Девојке су биле сјајне и у најбољем могућем светлу представиле су нашу школу. Студију случаја писали смо на примеру фабрике “Коза Ностра” власника, козара и глумца Бранка Јанковића. Студија је носила наслов “Нешкодљиво отклањање отпада из млекарске индустрије” . Идеју за такмичење дао нам је колега, професор Саша Поповић. При изради презентације помогао нам је ученик Никола Којадиновић из М31, који нам је урадио неопходне графиконе и шеме. Са наведеном децом ми је било задовољство сарађивати и желим им пуно успеха у даљем школовању- изјавила је професорка Гордана Томић.


Победнице овог такмичења су потврдиле да им је брига о животној средини основни разлог због којег су одлучиле да учествују у изради студије случаја, али им је био занимљив и сам контекст, бављење нечим што им је само донекле познато, сагледавање изазова из различитих углова.

Кроз осмех Миланка, Милица и Невена додају да су им и награде биле примамљиве и додатно су их мотивисале да дају све од себе.


Иза победе на такмичењу и освајања наградног путовања су месеци озбиљног, темељног рада. Са такмичења носе позитивне утиске. Конкуренција је, напомињу, била изузетна. Међу такмичарима су углавном били гимназијалци, док су коцељевачке представнице биле једине које су дошле из Пољопривредне школе.


Веровале су у себе, али и у менторку без чије помоћи и подршке овакав успех, кажу, не би било могуће остварити. Ипак су због победе са једне стране биле помало збуњене, а са друге пресрећне. Ускоро ће победнице такмичења отпутовати на вишедневну наградну екскурзију у Будимпешту.


В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa