22. maj 2024.22. maj 2024.
Pavlović i Lukić u duelu sa Ričarlisonom na Mondijalu u Kataru (foto: (NELSON ALMEIDA / AFP / Profimedia)

Pavlović i Lukić u duelu sa Ričarlisonom na Mondijalu u Kataru (foto: (NELSON ALMEIDA / AFP / Profimedia)

Saša, Strahinja, Veljko na spisku Stojkovića

Na poslednjem nastupu naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu, koje se dogodilo 2000. godine, u sastavu selekcije Jugoslavije bio je jedan Šapčanin, Miroslav Đukić, half u tom trenutku vicešampiona Evrope Valensije, a za sastav 24 godine kasnije, za Evro u Nemačkoj, konkurišu tri igrača s našeg područja.

foto: zv. tviter nalog Fudbalskog saveza Srbije


Na širem spisku selektora Dragana Stojkovića, koji čini 35 igrača, nalaze se imena tri ovdašnja fudbalera. Reč je o standardnim reprezentativcima Strahinji Pavloviću, halfu austrijskog Salzburga, Saši Lukiću, veznom igraču londonskog Fulama, koji su nastupali i na Svetskom prvenstvu u Kataru, kao i ofanzivnom veznjaku, koji takođe igra i kao napadač, Veljku Birmančeviću, ofanzivcu praške Sparte, novom šampionu Češke.

Birmančević u dresu ekipe Malema (foto: Malme FC zvanični sajt)


Birmančević je i ranije bio na širem spisku selektira, zabeležio je reprezentativni debi, a sada je u konkurenciji za prvo veliko takmičenje.

Konačan spisak od 26 igrača koji će putovati u Nemačku biće poznat do 7. juna. Evropsko prvenstvo startuje 14. juna. Prvi duel Srbija igra protiv Engleske u nedelju, 16. juna, od 21 čas.
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa