14. jun 2024.14. jun 2024.
Prijem u Gradskoj kući u Šapcu za one koji su dali krv 50 i 75 puta(Foto: Glas Podrinja/J.R.)

Prijem u Gradskoj kući u Šapcu za one koji su dali krv 50 i 75 puta(Foto: Glas Podrinja/J.R.)

Uručeni pokloni i priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Povodom Svetskog dana davalaca krvi, 14. juna, uručena su priznanja i pokloni davaocima krvi koji su 50 i 75 puta darovali dragocenu tečnost. U Gradskoj kući, traidicionalno priređen je prijem za najhumanije.

-Na ovaj način skrećemo pažnju na naše humane sugrađane i sugrađanke. Dati krv 50 ili više puta je zaista veliki podvig, jer je reč o višedecenijskoj humanosti. Naši sugrađani promovišu zdave stilove života i svojim delima spašavaju živote. Grad Šabac dobru saradnju sa Crvenim krstom Šabac kao i Institutom za transfuziju krvi Srbije. Nemamo problem sa zalihama krvi na teritorije Grada, te možemo da se pohvalimo velikim brojem davalaca- rekao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
Priznanja i pokloni za davaoce krvi (Foto: Glas Podrinja)

Dragan Stepanović dao je krv 95 puta i smatra da je doborovljono davanje krvi želja da se pomogne drugima, te bi svima koji su u mogućnosti preporučio da to čine.

-Zaposlen sam u Elektrodistribuciji Šabac koja svesredno podržava akcije dobrovoljnog davanja krvi. Tamo sami počeo da dajem krv, a glavni motiv su mi bili humanost i zdravlje. Zdravo je dati dva puta godišnje, a ja dajem tri ili četiri puta, što možda ne treba. Imam dva sina koji takođe daju krv, te bih sve ljude pozvao da daju svoj doprinos u prikupljanju dragocene tečnosti – poručuje Stepanović.
Foto: Glas Podrinja/J.R.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa