26. maj 2024.26. maj 2024.
M. Jovanović (foto: Glas Podrinja - J. R.)

M. Jovanović (foto: Glas Podrinja - J. R.)

Vojvodina odbranila tron

Metaloplastika Eliksir - Vojvodina 27:29 (14:14).

Vojvodina je ponovo šampion. Titulu je odbranila u Šapcu. Meč dostojan finala, uz evropsku atmosferu rešili su u svoju korist, pre svega većim iskustvom u trenucima odluke.

Pune tribine ispratile sezonu (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Na izazov Vorkapića, odgovorio je Simić, lek za Ličina na golu Vojvodine je pronađen. Kada se razigrao Đorđić, odvajanje nije dozvolio Brajović. Trajala je ravnoteža celo prvo poluvreme i iskazana je kroz ravnotežu na semaforu.

Vicešampioni Srbije (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Drugo je počelo čarobno. Svi prilazi Arsiću su zatvoreni, šampion nije imao odgovor, a u napadu sve što je Novi Sad mogao je da napravi sedmerce. Samo su trenutno sprečili golove, jer je Dodić bio neverovatan i precizan. Doneo je plus pet u 38. minutu, 19:14.

šampioni Srbije (foto: Glas Podrinja - J. R.)


Vojvodina je ipak kvantitativno u prednosti i kada kvalitetom ne parira. Đorđić i Vorkapić, uz probuđenog Pukhovskog, igrač više često i čvrsto u defanzivi doneli su im izjednačenje u 46. minutu, a potom i vođstvo u 47. minutu. Drama je bila na vidiku, jer se ubrzo oporavila i Metaloplastika.

U poslednja dva minuta je Vojvodina unela plus jedan. Milenković je pogodio prvi put kada beše najvažnije za plus dva 90 sekundi pre kraja.

Brajović je bio najefikasniji iz igre sa osam golova u Metaloplastici.


Šabačkom rukometu najviše priznanja

Darko Arsić, golman Metaloplastike Eliksir poneo je priznanje najboljeg igrača Super lige za ovu sezonu, dok je Mateja Dodić proglašen zvezdom u usponu. Isto priznanje, samo u ženskoj konkurenciji zavredela je Tamara Mandić, rukometašica Medicinara!

U idealnom timu Super lige mesto su našli: Darko Arsić, Milan Jovanović i Mateja Dodić
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa