26. maj 2024.26. maj 2024.
Izvor: Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Izvor: Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Preventivni pregledi u Domu zdravlja " Dr Draga Ljočić"




Dana 26.05.2024. u III zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac organizovani su preventivni pregledi od 08- 17h pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

– U Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva na preglede se odazvalo 110 građana. Od toga 102 je uradilo laboratorijske analize krvi: 83 hormone štitne žlezde i PSA, a 99 KKS.
Na Interno odeljenje su upućena 3 pacijenta zbog poremećaja ritma u EKG nalazu.



Uput za RTG pulmo dobio je 31 pacijent. Od toga je 21 bilo preko 50 godina i preko 30 godina pušačkog staža, 10 je imalo patološki nalaz na plućima.



– U Službi dečije zdravstvene zaštite na pregled se odazvalo 30 dece predškolskog i školskog uzrasta. Preglede je obavljala spec. fizikalne medicine subspecijalista dečje fizijatrije dr Jasna Džagić Ristić angažovana iz SB za rehabilitaciju Banja Koviljača.



Patološki nalaz je nađen kod 15 dece pa su upućeni specijalistima i to: 9 fizijatru zbog fizikalne terapije, 3 ortopedu, 2 radiologu zbog RTG kičme, 1 kardiologu i pulmologu.

„Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji su se danas odazvali na ove preglede“, istakla je direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, dr Jasmina Stanković.


Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa