28. maj 2024.28. maj 2024.
A. Vukašinović (foto: KK Zorka)

A. Vukašinović (foto: KK Zorka)

Devet medalja za šabačke kajakaše

Kajakaška sezona u Srbiji počinje da se zahuhtava od Kupa Srbije, a sa beogradske Ade u Šabac je stiglo devet odličja. Šabački kajakaši i kanuisti izborili su četiri srebra i pet bronzi. Osvajane su medalje u svim kategorijama osim u pionirskoj, a pet predstavnika je izborilo status reprezentativaca.

Tri medalje osvojio je kanuista Pavle Tomić. Među kadtima, u jednokleku na 500 i 1.000 metara kroz cilj je prošao drugi, dok je niz zaokružio bronzom na C1 200. Kanu uspehe ostvario je i Luka Trnavčević nastupajući među seniorima. Postao je vicešampion jednokleka na 500 i 1.000 metara. Seniorsku bronzu doneo je Uroš Pavlović (SUP 200), potom Andrea Vukašinović, uzrastom kadetkinja, koja je zaslužila juniorska odličja jednoseda na 200 i 1.000 metara i Strahinja Pantić, treći jednosed na 200 metara kod kadeta. Ukupno su nastupila 34 člana „Zorke“.

Andrea Vukašinović izborila je status juniorske reprezentativke, dok su se za nacionalni tim mlađih seniora izborili: Branko Lagundžić, Nikola Kovačević Žarko Jakovljević, i Luka Manjenčić.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa