10. jun 2024.10. jun 2024.
Kovačević i Lagundžić (foto: Kajak klub Zorka Šabac sajt)

Kovačević i Lagundžić (foto: Kajak klub Zorka Šabac sajt)

Lagundžić i Kovačević u Segedinu

Segedin je domaćin Evropskog kajakaškog prvenstva za seniore. Već po tradiciji Šabac, odnosno klub Zorka ima svoje predstavnike u reprezentaciji Srbije. Na vodi mađarskog jezera biće Branko Lagundžić i Nikola Kovačević. Oni će ovaj put dres Srbije nositi i četvercu na 1.000 metara. Uz njih će u ćamcu biti Miloš Stojkov iz Bečeja i Vojin Radulović iz Vojvodine.

Njih izlazak na stazu očekuje u četvrtak, 13. juna u popodnevnim satima. Reč je o kvalifikacijama. Polufinale je u petak, a sva finala su u subotu. Uz njih će biti i trener iz šabačkog kluba Uroš Pavlović.

Liga Srbije za mlađe kategorije

Za mlađe kajakaške kategorije počela je Liga Srbije. Reč je o mini kajaku, pionirima i olimpijskim nadama (kadeti i mlađi juniori). Ekipno najuspešniji u prvom kolu, od predstavnika KK Zorka bile su nade. Na stazi u Beogradu su nastupale 44 ekipe. U ekipnom plasmanu, nakon prva od četiri kola, nade Zorke su drugoplasirane sa 88,5 poena, iza Dunava, mini kajakaši su četvrti (87,5 bodova), a pioniri peti (83,5). Pojedinačno Šapčanke i Šapčani su osvojili pet odličja. Dva su bila najsjajnija. Osvojili su ih Vanja Vulić (MK 1-1.000) i četverac mini kajakašica: Dunja Lazić, Andrea Sakić, Nikolina Hadžić, Irina Marić.
D. B.

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa