10. jun 2024.10. jun 2024.
foto: OB Šabac

foto: OB Šabac

Savremeni način rešavanja problema preloma nadlaktice

U šabačkoj Opštoj bolnici „Dr Laza K. Lazarević“ prvi put je izvedena operacija preloma nadlaktice metodom nakon koje pacijent ne mora da nosi imobilizaciju.

Operaciju je sa šabačkim ortopedima izveo asistent dr Uroš Dabetić iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu, koji je i stručni konsultant naše ustanove.

– Sa dr Urošem Dabetićem uradili smo prelom gornjeg dela nadlaktice sa zaključavajućim pločicama i šprafovima. Te pločice obezbeđuju dobru stabilnost i ranu rehabilitaciju, da pacijent ne mora da nosi bilo kakvu imobilizaciju. Ovim pločicama radili smo i ranije i to operaciju preloma na raznim nivoima donjeg ekstremiteta – rekao je ortoped dr Aleksandar Tadić i najavio da će ova procedura u šabačkoj bolnici biti standardna za brojne vrste preloma.

Protekli period Službu ortopedije sa traumatologijom šabačke bolnice obeležila je intenzivna edukacija lekara u uvođenju brojnih savremenih metoda lečenja. U našu ustanovu redovno dolaze vrhunski stručnjaci u toj oblasti, a osim dr Uroša Dabetića, redovni su dolasci i asistenta dr Branislava Krivokapića sa Instituta za ortopediju „Banjica“ u Beogradu“.
Opšta bolnica Šabac - sajt

Najnoviji broj

20. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa