14. jun 2024.14. jun 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Niz preventivnih pregleda u šabačkoj bolnici u nedelju

Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarevi" ove nedelje će ponovo organizovati niz preventivnih pregleda. Pacijenti se mogu javiti bez zakazivanja, ali i bez overene zdravstvene knjižice.

Pregledi će se obavljati od 8.00 do 16.00 časova. Centralni šalter za javljanje svih odraslih građana će biti u internističkom bloku na prvom spratu, odakle će biti upućivani prema željenim specijalistima. Deca će se javljati na šalteru u službu fizikalne medicine.

Dr Slobodan Popović (Foto: Glas Podrinja)


-Radićemo ultrazvučne preglede abdomena u službi radiologije, u internističkom bloku na prvom spratu. Takođe će dermatovenerlozi obavljati preglede u kožnom-veneričnom dispanzeru, gledaće se sve promene na koži, a za suspektne mladeže radiće se dermoskopija. Sugrađani će moći da urade tumormarkere: opšte, digestivnog trakta i za tumore jajnika testisa i jetre, to će se raditi u biohemijskoj laboratoriji, a pored toga će se obavljati i analize kompletne krvne slike i šećera u krvi. Apel je da se za ove nalaze sugrađani jave do 10.00 ujutru, da bi oni bili relevantni. Ponovo će se obavljati i pedijatrijski preventivni pregledi i to opšti fizikalni pregled, gde će se gledati nepravilnosti u oblasti lokomotornog sistema, oftamologije, orl, kao i dermatovenerologije. Nakon pregleda sva deca kod kojih budu uočene neke nepravilnosti biće upućena kod specijalista. Deca se javljaju u službu fizikalne medicine, naveo je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović i pozvao sugrađane da se odazovu na preventivne preglede, a posebno roditelje da dovedu decu.

Pregledi se organizuju pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja širom Srbije.
M.M.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa