10. jul 2024.10. jul 2024.
Olga Kijurina (Foto: privatna arhiva)

Olga Kijurina (Foto: privatna arhiva)

Olga Kijurina - Tehnička škola Šabac

Olga Kijurina, maturantkinja na smeru arhitektonski tehničar Tehničke škole Šabac, oduvek je pokazivala sklonost i ljubav ka sadašnjem, a po svemu sudeći, i budućem zanimanju. Ljubav prema zahtevnoj profesiji javila se od mladih dana kada joj možda nije znala ni ime, ali je svaki crtež koji je radila otkrivao da je to pravi put za nju.

Na prvoj godini srednje škole njeni crteži osvajaju nagrade na likovnim konkursima, a ta priznanja omogućila su joj i putovanje u Belorusiju na završni festival uz punu podršku profesora i škole.

Da li bi preporučila smer koji se pohađala i zašto?
Kao mala sam volela da crtam, u osnovnoj školi radovala sam se svakom novom tehničkom crtežu, tako da je Tehnička škola i smer arhitektonski tehničar bio pravi izbor za mene. Preporučila bih ovu školu osnovcima sa sličnim interesovanjima kao što su moja, jer sam uverena da će doprineti da obogate svoje iskustvo i prošire svoja znanja.

Kako je izgledalo tvoje školovanje?
U školi sam savladala neke osnove arhitektonskog posla i malo se upoznala sa arhitekturom. Bilo je vrlo zanimljivo i inspirativno. Pravili smo jednom prilikom maketu kuće kakvu bismo želeli, što je bilo vrlo uzbudljivo. Žao mi je što takvih vežbi nije bilo više.

Planovi za budućnost?
Planiram da upišem Arhitektonski fakultet i nastavim obrazovanje u istom smeru. Pripremam se za prijemni i nadam se da će sve dobro proći, kako i očekujem.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa