10. jul 2024.10. jul 2024.
Andrea Ostojić (Foto: Glas Podrinja)

Andrea Ostojić (Foto: Glas Podrinja)

Đaci generacije 2023/2024.

Andrea Ostojić - Stručna hemijska i tekstilna škola

Andrea Ostojić završila je smer tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju. Tokom školovanja bila je uključena u brojne vannastavne aktivnosti, a dodatan izazov za nju je predstavljala činjenica da je upisom Stručne hemijske i tekstilne škole promenila i sredinu, budući da je rođena Lozničanka.

Da li bi preporučila smer koji se pohađala i zašto?
Svima bih preporučila smer tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju koji sam pohađala zato što je veoma zanimljiv i može mnogo toga da se nauči. Sama eksperimentalna hemija kad se radi je dosta zanimljiva i nikad nije dosadna. Svi koji je upišu sigurno u glavi imaju planove za budućnost i šta dalje.

Kako je izgledalo tvoje školovanje?
Moje školovanje je bilo veoma turbulentno. Bilo je tu, naravno i lakših i teških perioda, ali sam se uvek trudila da se posvetim učenju maksimalno. Smatram da što više date od sebe i što se više potrudite, sve može da se ostvari. Ništa nije teško ako se sedne i uči. Bilo je zanimljivo i što se tiče društva, jer sam ipak, upisavši srednju školu, promenila grad, došla u nepoznato, nikog nisam znala i naravno da je postojao strah od neizvesnosti. Sada kad se osvrnem na to, to je možda jedna od najboljih odluka koje sam donela jer sam upoznala i divne ljude ovde, a takođe i divne profesore koji su me dosta toga naučili. Sam smer je divan. Hemija, pogotovo za onog ko je zaista voli, odličan je izbor. Pošto sam školu upisala u periodu korone, imali smo prekide u izvođenju nastave u samoj školi, nisu nas vodili na takmičenja iz nekih predmeta, ali smo imali vannastavne aktivnosti. Učestvovala sam u Kragujevcu na takmičenju učeničkih kompanija. Imali smo razne sekcije poput muzičke, dramske, brojne radionice u koje se svaki smer uključuje i brojne prilike da predstavljamo školu.

Planovi za budućnost?
Planiram da studiram, samo što se okrećem drugačijoj oblasti. To neće biti ništa u vezi sa hemijom, već pravom. Upisaću Pravni fakultet, ali moje četvorogodišnje školovanje će mi ostati u izuzetno lepom sećanju. Mnogo toga sam naučila što ću pamtiti ceo život. Sve u svemu, bilo mi je odlično tokom ove četiri godine i veoma mi je žao što se završilo, ali to je prirodan tok života.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa