21. januar 2019.21. jan 2019.
KRIK: Kum predsednika Srbije Nikola Petrović i supruga vlasnici dve vile vredne četiri miliona evra

KRIK: Kum predsednika Srbije Nikola Petrović i supruga vlasnici dve vile vredne četiri miliona evra

Bivši direktor Elektromreže Srbije (EMS) i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića Nikola Petrović izgradio je vilu na Dedinju, dok je njegova supruga kupila nekadašnje državno zdanje na Košutnjaku, koja prema proceniteljima, zajedno sa zemljištem, vrede ukupno više od četri miliona evra, pokazuje istraživanje Mreže za istraživanje kriminala i korupcije -KRIK.

KRIK navodi da je bračni par te nekretnine stekao u poslednje dve godine, nakon što je Nikola Petrović otišao sa funkcije direktora državnog preduzeća EMS.
- Nije poznato koliko ih je bračni par Petrović platio, jer su ti podaci skriveni u dokumentima do kojih je došao KRIK - navodi se na sajtu.

Papiri pokazuju, kako se navodi, da su Petrovići do nekretnina došli na neobičan način – u oba slučaja, nekretnine su najpre kupili i kratko posedovali drugi ljudi, pa ih preprodali Petrovićima.
Na sajtu KRIK-a piše da je Petrovićev poslovni partner u biznisu sa mini-hidroelektranama Dragan Klisura, kupio plac na Dedinju da bi ga nekoliko meseci kasnije prodao Petroviću koji je na tom zemljištu nedavno izgradio luksuznu vilu.

Kada je u pitanju vila na Košutnjaku, po navodima KRIK-a, porodica Petrović ju je tri i po godine iznajmljivala od državne firme DIPOS, a nakon što je DIPOS najavio njenu prodaju krajem 2016, Petrović je za list "Politika" negirao da će da je kupi.
U januaru 2017, ovu luksuznu nekretninu kupio je Mladen Vuković, vlasnik marketinške agencije "Plus media", a manje od mesec dana kasnije prodao je Petrovićevoj supruzi.
"Nije poznato kojim novcem su Petrovići finansirali kupovinu i izgradnju vile. Nikola Petrović prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije da poseduje uštedjevinu, ali njen iznos nije poznat", navodi KRIK.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa