Info

15. februar 2019.15. feb 2019.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Šapčani ne odustaju: Vučić mora pasti!


Šapčani su i večeras pokazali netrpeljivost prema vladajućem režimu Aleksandra Vučića, te su se peti put u velikom broju okupili ispred Stare robne kuće, kako bi učestvovali u protestu "Jedan od pet miliona".
Glas Podrinja
Govornici su ovog puta bili: poljoprivrednik iz Zminjaka Dragan Stanković, osnivač dnevnog lista Danas, Rade Radovanović i organizator Dušan Tufegdžić.
U konciznom i argumentovanom govoru, Stanković
Glas Podrinja
se osvrnuo se na besmislenost jučerašnje predsednikove posete, kao i na činjenice koje dokazuju sunovrat poljoprivrednih proizvođača u proteklih nekoliko godina.
- Devedestosam odsto poljoprivrednika nema plaćeno socijalno i penziono osiguranje. Ne znam čemu vodi država u kojoj je ljudima oduzeto pravo na lečenje. Zbog neispunjenih obećanja nam se prazne sela, gradovi, omladina odlazi... On će otići, ali nakon toga moramo pametno da izaberemo osobu koja će da nas vodi, rekao je Stanković.
Jučerašnji "cirkus" koji nije ni za podsmeh, Rade Radovanović
Glas Podrinja
je okarakterisao kao ucenu bedom, siromaštvom i glađu.
- Jedna trećina od sedam miliona ljudi u Srbiji je na ivici ili u zoni gladi, što potvrđuju validna istraživanja. Svuda se širi jad i beda. Moramo to da promenimo. Ne zato što se on meni ne sviđa, nego zato što je koristeći svoje ideje, ljude oko sebe i saradnike iz inostranstva, Srbiju potpuno bacio Srbiju pod noge, kazao je Radovanović i dodao da Aleksandar Vučić mora pasti.
Našim sugrađanima obratio se i Slavko Živanović,
Glas Podrinja
penzioner iz Koceljeve, koji se iako je kroz četrdesetogodišnji rad u Austriji, stekao penziju sa kojom može sebi i svojoj porodici da obezbedi prikladan život, priključio borbi protiv "nakaradnog režima" Aleksandra Vučića.
Protestanti su mirnom i dostojanstvenom šetnjom centralnim ulicama,
Glas Podrinja
pokazali da je Šabac slobodan i evropski grad . Sledeći skup najavljen je u petak u 18 časova.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa