24. april 2019.24. apr 2019.
DS: Protesni skup povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali

DS: Protesni skup povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali

Demokratska stranka pozvala je građane da se povodom treće godišnjice rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala okupe danas u Hercegovačkoj ulici.

DS je zatražila od nadležnih da odgovore na pitanja ko je dao nalog licima sa fantomkama da sruše objekte u tom delu grada, ko je postupao po nalogu i ko je naredio policajcima da ne intervenišu.

Navodeći da je rušenje objekata u Savamali "najdrastičniji primer kršenja ljudskih prava čije rešavanje su tražile mnogobrojne međunarodne organizacije i EU", demokrate su u saopštenju ocenile da bez odgovora na ta pitanja, "neće biti vladavine prava u Srbiji".

Podsećanja radi, u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, po okončanju parlamentarnih izbora, nekoliko osoba maskiranih fantomkama porušilo je više objekata u Hercegovačkoj ulici. Oni su građanima oduzimali telefone i maltretirali ih. Građani su pozivali policiju, ali niko nije reagovao.

Povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali, danas će u 18 časova ispred zgrade Geozavoda u Hercegovačkoj ulici inicijativa Ne davimo Beograd organizovati protestni skup.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa