Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Вучић: Размењиваћемо информације, сачекаћемо резултате истраге

Вучић: Размењиваћемо информације, сачекаћемо резултате истраге

БЕОГРАД/БАЊСКА, 20. јануара 2018. (Бета) - Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бањској на Косову да ће Београд и Приштина размењивати информације о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, иако је Србија тражила да учествује у истрази а косовске власти то нису одобриле.

"Ми ћемо размењивати информације. Али ћемо да сачекамо не приче за новине, већ коначне резултате истраге, ако се то не деси онда ће нам многе стватри бити јасније", рекао је Вучић у манастиру Бањска.

Вучић је рекао да има три поруке за Србе, прва је да морају да опстану и остану на Косову, друга да је дошао да разговарају о томе ко може да им гарантује безбедност и трећа да је неопходно пронаћи нове додатне механизме за борбу против криминала и корупције у сопственим редовима.

"Срби морају да остану и опстану на својим огњиштима, а држава Србија је помагала и помагаће више у будућности. Не сме да нас буде мање на земљи на којој смо увек живели, за то ћемо се као држава борити на све начине", рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да је дошао и да поручи Албанцима да неретко имају различите интересе са Србима, али и да ће Србија дати све од себе да сачува мир.

"Да вишедеценијске и вишевековне размирице решимо, да обезбедимо трајност тог мира и сигурност за сваку српску и сваку албанску породицу", рекао је Вучић.

Председник Србије је најавио да ће држава уложити још 250 милиона динара у обнову манастира Бањска као и да предстоји завршетак изградње насеља "Сунчева долина" у Звечану за око 300 породица расељених Срба са Косова и Метохијe.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa