Инфо

22. јануар 2018.22. јан 2018.
Шутановац: Вучић наставља да црта мете људима

Шутановац: Вучић наставља да црта мете људима

БЕОГРАД, 22. јануара 2018. (Бета) - Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је данас, поводом претњу главном уреднику Новинске агенције Бета Драгану Јањићу, да председник Србије Александар Вучић наставља да "људима црта мете" и то само неколико дана након убиства човека од кога су на исти начин правили мету.
"Забрињавају претње и Драгану Јањићу и (председнику НУНС-а) Славиши Лекићу, опозицији и свим људима који разумеју време у коме живимо, имају храбрости да изнесу став и који су подсетили на све оно шта је Вучић и његова камарила говорила о Оливеру Ивановићу пре само неколико месеци. Данас се најбоље показује да ниједна претња није безазлена и управо су претње доказ да је притисак све већи и да је Вучић говор мржње институционализовао као однос према свима који нису део режима", навео је он.

Шутановац је у саопштењу оценио да "ниједна режирана представа" не може да скрене пажњу са чињенице да живимо у земљи у којој се убијају политичари и у којој се свакодневно дешавају убиства на улицама.

"Оваква власт постоји све док производи непријатеље и баш зато је одговорност за атмосферу у којој се тражи следећа жртва на Александру Вучићу лично. Овај мрачан период ће се памтити само по насиљу, режираним представама и режираним нападима", додао је Шутановац.

Лидер ДС је рекао да је главни задатак те странке ослобађање институција од самовоље појединаца и да од тога неће одустати никада.

"Данас позивамо све надлежне институције да реагују, испитају све наводе и заштите и Драгана Јањића и Славишу Лекића и све људе којима се прети. Реакција институција једини је начин да се очува част институција Србије и свих поштених људи који у њима раде", навео је Шутановац.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) саопштило је раније да појединци на друштвеним мрежама отворено позивају на линч Драгана Јањића, који је и потпредседник НУНС-а.

Директан повод за претње Јањићу била је његова оцена да је убиство Оливера Ивановића политички мотивисано а претње су стизале са спонзорисаних страница на друштвеним мрежама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa