Инфо

22. јануар 2018.22. јан 2018.
Брнабић: Иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије

Брнабић: Иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије

БЕОГРАД/МИНХЕН, 22. јануара 2018. (Бета) - Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су иновације и креативне индустрије развојна шанса Србије.
На конференцији "Диgital, Life, Desing" у Минхену, премијерка је нагласила да су дигитализација и образовање приоритети Владе Србије, саопштено је из Владе Србије.

"Држава жели да да снажнију подршку потенцијалима који већ постоје како би се креирањем снажнијег еко система омогућио бржи раст ИТ индустрије, која може имати велики утицај на дугорочан раст целе економије у наредним годинама", рекла је Ана Брнабић на једној од најзначајнијих иновативних конференција у Европи.

Представљајући искуства Србије у области дигитализације и начин на који дигитализација и ИТ мењају Србију данас, Брнабић је говорила о иновацијама и креативности као основама националног идентитета.

"Имамо сјајно културно и уметничко наследје, које кроз јачање креативних индустрија можемо да надоградимо и креирамо национални бренд који ће бити препознатљив у свету", рекла је.

Креативне и дигиталне индустрије, како је навела Брнабићева, могу бити економски и друштвени покретачи Србије.

"Влада коју ја предводим поносна је што Србија има своје локалне хероје који су постали брендови ван граница Србије и који су већ допринели да Србија данас изгледа другачије", истакла је председница Владе Србије.

Према њеним речима, влада цхе радити на повезивању креативности и културе са технологијом, дигитализацијом и иновацијама јер су то развојне шансе Србије.

"Digital, Life, Design" се ове године одржава од 20. до 22. јануара и непосредно пре Светског економског форума у Давосу. Окупља око 150 говорника и више од 800 учесника из целог света.

Председница Владе Србије јуче је са генералним директорима компанија Континентал и Сименс разговарала о наставку и продубљивању сарадње. Председника Дојче Телекома позвала је да посети Србију и размотри могућности за даљу сарадњу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa