Инфо

9. август 2019.9. авг 2019.
Курир

Курир

Почео састанак власти и опозције

Председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је непосредно пред почетак састанка власти и опозиције, да ће новинари накнадно добити пола сата уводног излагања експерата.

“То је добар искорак, да јавност буде упозната са свим што се дешава на састанку јер разговори нису тајна”, рекао је Зеленовић.

Новинари су остали да чекају испред зграде Факултета политичких наука (ФПН) изјаве најављене после састанка, јер им, као ни прошли пут, није било омогућено да му присуствују.

Од представника Савеза за Србију на састанак је дошао председник Демократске странке Зоран Лутовац и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Српску напредну странку (СНС) представљају председник Извршног одбора Дарко Глишић и функционери Владимир Орлић и Дејан Ђурђевић, док је у име Социјалистичке партије Србије (СПС) дошао Жарко Обрадовић.

У зграду ФПН-а су ушли и представници неких странака које на први састанак нису биле позване, тако да је виђен представник Демократске странке Србије (ДСС) и Либерално демократске партије (ЛДП), а дошао је и представник Странке модерне Србије (СМС).

Уочи састанка један од организатора, извршни директор Фонда за отворено друштво Милан Антонијевић рекао је да су сви позвани потврдили долазак, осим Странке слободе и правде Драгана Ђиласа која је најавила да неће учествовати док састанци не буду потпуно отворени за јавност.

Према ранијој најави данашњи дневни ред односи се на финансирање кампање, а експертске анализе требало би да представе Транспарентност Србије, Цесид и Црта.

Како је јавио наш репортер, испред зграде ФПН-а је био и Симо Спасић из Удружења породица киднапованих и убијених на Косову, који је захтевао да присуствује скупу, што му није омогућено.

Спасић је уз помоћ мегафона причао о српским жртвама и нападао бившу досовску власт што је "пустила албанске терористе из затвора", а кад су новинари затражили да се склони и омогући им да раде, упитио им је више увредљивих порука.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa