Инфо

16. август 2019.16. авг 2019.
Меморандум о управљању комуналним отпадом

Меморандум о управљању комуналним отпадом

Потписаним Меморандумом о утврђивању интереса за заједничко управљање комуналног отпада између четири локалне самоуправе (Крупањ, Мали Зворник, Љубовија и град Лозница) и Регионалног центра "Еко Тамнава" биће решен проблем одлагања око 110.000 тона отпада годишње.

Планирано је да депонија Каленић код Уба буде завршена до 2021. године и тиме ће Мачвански округ комплетирати транспаренто одношење смећа, истиче начелник Мачванског округа Владан Красавац.

-Депонија ће покривати наша два града, шест општина, затим Колубарски округ и Град Ваљево, Барајево, Лазаревац, Обреновац. Обухватиће површину на којој живи око 550.000 становника. Овим пројектом се решава и питање поглавља 27 које је значајно када је у питању животна средина - навео је Красавац.

За Град Лозницу регионална депонија биће од великог значаја, јер ће решити деценијски проглем одлагања комуналног отпада, закључио је градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Преузеће "Еко Тамнава" је основано 2012. године када је започет пројекат и тренутно је у фази добијања грађевинских дозвола за регонални центар који би по плановима требало да буде завршен у наредне две године

-Значај отварања РЦ је велики како за општине Крупањ, Мали Зоврник, Љубовију и Град Лозницу, тако и шире. Сматрамо да би се овим знатно смањио трошак изградње нових региналних депонија, а имали бисмо нови, савремен центар за рециклажу и одлагање - рекао је Зоран Петровић, директор РЦ "Еко Тамнава".

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa