Инфо

23. август 2019.23. авг 2019.
У Србији обележен Међународни дан сећања на трговину робљем и њено укидање

У Србији обележен Међународни дан сећања на трговину робљем и њено укидање

(Бета) - Поводом данашњег обележавања Међународног дана сећања на трговину робљем и њено укидање, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Зоран Ђорђевић, посетио је Прихватилиште за жене и децу угрожене породичним насиљем у оквиру Центра за социјални рад Нови Сад.

Обећао је да ће Влада Србије увек пружати свеобухватну заштиту и помоћ жртвама трговине људима.

У Србији се годишње идентификује више од 100 могућих жртава трговине људима, што је само део оних које су у ризику да постану жртве, или су већ експлоатисане, изјавио је министар.

Рекао је да је Србија једна од ретких земаља Европе које имају специјализовану државну институцију за идентификацију жртава трговине људима и координацију њихове заштите, и да је Влада Србије 2012. године формирала Центар за заштиту жртава трговине људима и прихватилиште..

"Статистика показује да су у случају радне експлоатације и експлоатације у циљу вршења кривичних дела, жртве најчешће мушкарци, а у случајевима сексуалне експлоатације број жртава мушког и женског пола је уједначен", рекао је министар.

Међународни дан сећања на трговину робљем и њено укидање, 23. август, установиле су Уједињене нације у знак сећања на почетак побуне робова на острву Санто Доминго.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa