Инфо

25. септембар 2019.25. сеп 2019.
Скупштина града: усвојен ребаланс буџета

Скупштина града: усвојен ребаланс буџета

Одборници су на данашњој, 35. седници Скупштине града Шапца разматрали и усвојили шестомесечни извештај о извршењу буџета града Шапца, након чега су подржали и Предлог одлуке о ребалансу буџета града за текућу годину.
Како је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао сав новац, који је прераспоређен са пројеката за које је извесно да неће у целости бити остварени у овој години, биће инвестиран у инфраструктуру – улице у граду, путеве у селу, паркове, тротоаре.


-Са једне стране имамо више прихода у буџету него што смо планирали. Са друге стране уочили смо да два пројекта неће бити утрошена до краја године у оном обиму у ком смо планирали. Предложили смо Скупштини града да усвоји препакивање тог новца. Реч је о инвестицијама за Бенску бару и линију муља на Постројењу за пречишћавање отпадних вода. Очигледно је да држава не жели да финансира тај пројекат и нису одвојили новац у буџету. С обзиром на то да држава није одвојила новац, бесмислено је да ми држимо 180 милиона на рачуну тако да смо тај новац препаковали и он ће бити инвестиран у инфраструктуру, путеве, улице у граду и селу, тротоаре, паркове. Одвојили смо више од 35 милиона за тротоаре. Радићемо свакако Бенску бару, овог пута три улице у пуном обиму – Кнеза Лазара, Кнеза Милоша и Краља Петра. Радићемо и Винаверов трг, то ће бити нови градски трг на понос свим Шапчанима. Завршићемо пут до гробља, а ни сеоска инфраструктура није заборављена. Политика два на динар и даље постоји, одвојили смо за ту намену 76 милиона динара. Дакле, имамо довољно новца да испратимо било коју иницијативу суграђана, казао је градоначелник.
Он је оценио и да је скупштинска расправа на бољем нивоу него раније.

-Расправа је на много бољем нивоу и то показује да када отворите простор за људе да слободно разговарају и када водите рачуна о реду онда може да постоји квалитетан и добар дијалог и можемо аргументовано да критикујемо и да дајемо одговоре. Ја сам ту да на све одговорим као и запослени у јавним предузећима и Градском већу а наравно на опозицији је да поставља питања. Мени је драго што смо инсистирањем на демократији, на директним телевизијским преносима и уопште на отворености за јавност у сваком од јавних послова, довели до тога да можда и опозиција у Шапцу постане боља и можда постане таква да корист имају и наши суграђани. Инсистираћемо на томе и даље.

На седници су усвојени извештаји о пословању јавних предузећа и дата сагласност на одлуку о расподели добити, а након разматрања, усвојена је и информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град Шабац, за првих шест месеци ове године. Одборничка већина донела је одлуке о изради Генералног урбанистичког плана (ГУП) „Шабац 2020-2030” и Плана развоја града за исти период. Градоначелник Шапца образоваће Комисију за израду, мониторинг, евалуацију и ажурирање Плана развоја града и радне групе за економски развој, инфраструктуру, дигитализацију и урбани развој, екологију и заштиту животне средине, друштвено благостање и добру управу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa