Инфо

9. октобар 2019.9. окт 2019.
Извор: Бета

Извор: Бета

Зеленовић: Опозиција само захтева политички живот какав је у земљама европсклих парламентараца

Председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић данас је у Владимирцима, где се налази у оквиру кампање бојкота, европским парламентарцима поручио да опозиција и грађани у протесту имају само један захтев да се "политички живот у Србији одвија на исти начин као и у њиховим демократским земљама".

Он је оценио да у околностима где је председник Србије Александар Вучић "на челу свих министарстава, градоначелник Београда, врховни судија и тужилац и уредник готово свих медија" не само да нема услова за изборе већ је јасно да режим гура читаву земљу у кризу која ће ескалирати и имати несагледиве последице.

"Нелегитимни избори произвешће нелегитимну власт која неће имати демократски капацитет да решава проблеме, незадовољство грађана ће расти, али ћемо на крају ипак доћи до поштених избора који ће донети промену власти мирним путем", навео је Зеленовић, наводи се у саопштењу Заједно за Србију.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, који је у оквиру кампање бојкота обишао Ужице, казао је да ја већ то што су се опозициони актери ујединили у заједничку кампању бојкота, "велика ствар".

"Бојкотом се свесно одричемо страначких интереса за опште добро. Али бојкот неће имати сврхе ако о њему причају само политичари. Зато обилазимо Србију, да би нас чули сви грађани и да би се сви укључили у ову борбу која може успети само ако је заједничка борба свих нас", рекао је Обрадовић, наводи се у саопштењу Двери.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa