Инфо

15. октобар 2019.15. окт 2019.

Лазина кућа за писце

Током четврт века, колико се додељује књижевна награда „Лаза Лазаревић“, Културни центар из Шапца правећи заокрет ка савременим културним праксама и њеним организационим стратегијама на дневни ред ставља и редефинисање карактера ове награде.

Трансформацијом класичног концепта књижевног конкурса, у јасно профилисан и надограђен књижевни програм Лазина кућа за писце обједињује се концепт књижевне награде и резиденцијалног програма, односно боравка писца у локалној средини у којој делује и ствара.

-Резиденцијални програми су изузетно популарни јер омогућују континуирану културну размену, сарадњу и успостављање вишеструких контаката и веза -рекла је мр Катарина Јанковић Поповић главна и одговорна уредница програма.

Списатељица Слађана Нина Перковић прва је гошћа резиденцијалног програма. У Шапцу боравиће до петка, а током посете део је креативне радионице за ученике Шабачке гимназије, Школе примењених уметности, где младе уводи у чаробни свет књижвености и мотивише их да се баве креативним писањем.

-Покушавам да на ученике пренесем пракична знања и како је бити писац. Да то није гламурозан посао, али да је веома важно да читају и науче како се ствара кратка прича која је срж књижевности – рекла је Слађана Нина Перковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa