Инфо

22. октобар 2019.22. окт 2019.
Пут руши село

Пут руши село

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас Месну заједницу Штитар, где је разговарао са председником Савета месне заједнице Душаном Туфегџићем и житељима села о проблемима које доноси траса новог ауто-пута од Шапца до Лознице, која треба да прође кроз ово село.

Пут би требало да подели село на два дела. Нова траса предвиђа рушење тридесет и два домаћинства а хиљаду и сто мештана потписало је петицију која се противи овој рути.


- Овде не говоримо о рушењу тридесет и две куће које су напуштене или празне, него о кућама у богатој Мачви пуној људи, који имају идеју како да живе боље са својим породицама. Ми не тражимо много, само да се људи саслушају, како би се чули њихови предлози и идеје, као и предлог стручног тима града Шапца који је предложио алтернативну трасу. Град је омогућио сваком грађанину да види како изгледа та траса да уложи примедбе и приговоре у скаду са законом. Желимо да овај случај отворимо за јавност и да разговарамо о томе. Грађани се морају саслушати како би се чуло шта они мисле, а онда на основу тога правити пут - рекао је градоначелник.


Опширније у штампаном издању...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa