Инфо

17. новембар 2019.17. нов 2019.
ТВ БН

ТВ БН

Дан посвећен жртвама саобраћајних удеса

Светски дан посвећен жртвама саобраћајних незгода обележен је данас. Као и до сада Удружење параплегичара мачванског округа као носилац пројекта „Још увек возим“ који је посвећен повећању безбедности младих у саобраћају у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца, у току читаве године ради на едукацији младих о потреби поштовања саобраћајних прописа и повећању безбедности свих учесника у саобраћају.

Едукације из пројекта „Још увек возим“ раде управо жртве саобраћајних незгода, које за последицу имају трајни инвалиидтет, а прошле су обуке за овакав рад од стране стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја.

Лица са инвалидитетом кроз иновативан програм образовања младих о безбедности у саобраћају, покушавају кроз личну причу о незгоди и њеним последицама мењати негативне ставове младих о учешћу у саобраћају.

Захваљујући првенствено Градском Савету за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца, овај програм се проширио на читаву Србију, а подршку програму је поред Агенције за безбедност саобраћаја, пружило Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања, Министарство грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, као и многе локалне самоуправе.

Шабац је први град који већ четврту годину овај вид едукације читаве генерације ученика 3. разреда средњих школа спроводи у својим средњим школама. Удружење параплегичара мачванског округа се обраћа свим грађанима са поруком: „ Имунитет и вакцина за саобраћање незгоде не постоји, једино што можете да урадите је да поштујете саобраћајне прописе, чувате свој живот и животе других“.
РТВ Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa