Инфо

20. новембар 2019.20. нов 2019.
Бела Река: Асфлатирање пута приоритет

Бела Река: Асфлатирање пута приоритет

Новчана средства у износу од 383.000 динара, од повраћаја пореза, Месна заједница Бела Река планира да инвестира у асфалтирање локалног пута који води ка сеоском гробљу, а због бројних оштећења, отежава мештанима пролазак саобраћајницом, посебно у јесењем и зимском периоду када су неовољни временски услови.

-Сума новца којом располажемо није велика, али се надамо да ћемо успети да сакупимо од мештана додатна средства како би аплицирали за "два на динар". У претходном кругу имали смо 690.000 динара и предложили смо асфалтирамо игралиште за мале спортове. Суграђани су подржали иницијативу, али је то урађено од стране СНС-а. Наиме, преко републичких органа су издејствовали новац и спровели то у дело. На неки начин можемо да им се захвалимо, јер је новац остао, и биће искоришћен за уређење центра села и два аутобуска стајалишта - истакао је Сретен Живанић одборник у Скупштини града Шапца.

Градоначелник Небојша Зеленовић истиче да су инцијативе грађана увек добородошле, било да долазе од МЗ као формалних представника и предлагача, или групе грађана која измирује своје пореске обавезе. Иако су за ову годину предлози формирани, они који нису уписани у списак још увек могу то учинити до 5. децембра одласком у месну канцеларију, Градску управу, или електронским путем заказати како би службенци Градске управе дошли на кућну адресу и то учинили приликом доласка.

-Иако су мештани у Белој Реци изгласали да се уради спортско игралиште то је реализовало предузеће из Ваљева које одржава регионалне путеве у Шапцу је урадило 500 метара једног од 150 километара државних, и је ипак "смогло снаге" да уради спортски терен, што можда значи да су променили делатност. Ипак, у Белој Реци Дом културе, месна заједница, школа и амбуланта функционишту, те ће средства бити сада бити за другу намену искоришћена. Због тога позивам све да се укључе и гласају за оно што им је важно - закљкучио је градоначелник.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa