Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Град пример добрих решења

Град пример добрих решења

На позив градоначелника Шапца Небојше Зеленовића и заменика градоначелника Душана Костадиновића, у Шапцу су јуче боравили представници опозиције у општини Пожега на својеврсној обуци управљања градом која је подразумевала презентације директног одлучивања, финансијског управљања и контроле, индустријске зоне, Сава парка, мера у пољопривреди и домета у култури.

Најбољи одговори у директној комуникацији

Како су гости истакли, циљ им био да чују искуства људи који управљају једном од најуспешнијих локалних самоуправа у Србији, а истовремено, и да они пренесу своја искуства јер се тако, у директној комуникацији, најбоље долази до одговора и решења.
- Овде смо и да пружимо подршку локалној власти и градоначелнику Небојши Зеленовићу, његовој породици и сарадницима. Сведоци смо сталних притисака и претњи и желимо да то што пре стане, навео је Мишо Марковић, председник Општинског одбора Демократске странке у Пожеги.
Гордана Маринковић Савовић, одборница у Скупшини општине Пожега и председница Општинског одбора Двери, захвалила се градоначелику и његовим сарадницима на дочеку и сарадњи и према њеним речима, све што су видели оставило је јак позитивни утисак.

Шабац има добра решења и одличне моделе

- Долазимо из локалне самоуправе која није ни близу уређена као шабачка. Као одборница, лако могу да упоредим. Имате заиста добра решења и одличне моделе који могу да функционишу и у другим општинама и градовима Србије. Очекујем да ћемо уз отворене медије и потуно другачију атмосферу у дрштву моћи приближно да имамо ово што ви имате у Шапцу. Надам се да ћемо и ми у другачијим оклоностима моћи вас да дочекамо на овакав начин, рекла је Гордана Маринковић Савовић.
Градоначелник Шапца сматра да је изузетно важно што је делегација људи из Пожеге, који желе да се озбиљно баве политиком, у Шапцу, а већ наредне седмице очекују се гости из Ваљева а затим и Вршца.

Да припремимо нове људе

- Добро је да имају једну тачку у Србији где је могуће да сазнају како могу да изгледају локалне политике у пракси, јер много људи данас размишља о томе да се бави политиком али не зна шта то значи. Ми желимо да припремимо нове људе који имају идеју да остају у својим срединама и тамо живе и раде како би те средине постале боља места за живот. Представили смо им пет локалних политика града Шапца, најважније пројекте које смо спровели у последњих неколико година и развојне планове града. Хоћемо да покажемо људима у Србији, нашим пријатељима, да је могуће живот водити на другачији начин, да је могуће радити поштено у интересу грађана и основано се надати бољим условима живота и већој заради, нижој цени локалне услуге, да је могуће да нико не буде заборављен и да грађани директно одлучују о новцу, да имамо боље образовање. То је све могуће и то зависи само од нас, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa