Инфо

3. децембар 2019.3. дец 2019.
Важни еколошки пројекти пред Мачванским округом

Важни еколошки пројекти пред Мачванским округом

Данас је одржана осма седница Савета Мачванског управног округа, а тема је била реконструкција и изградња канализационе мреже, изградња постројења за прераду отпадних вода и изградња примарне и секундарне водоводне мреже и постројења за питку воду у лакалним самоуправама Мачванског округа. Седници су присуствовали представници Лознице, Крупња, Љубовије, Владимираца и Богатића, а са њима је о овој теми разговарао др Драган Јеремић, државни секретар у Министарству заштите животне средине.

-Ово је припрема за нови инвестициони план. Реализација је пет година и зависи од стања постојеће документације на терену. Ради се о међудржавном пројекту Кина - Србија, без учешћа општина, по принципу "кључ у руке", што је за општине велика олакшица, изјавио је Јеремић.

Седницом је председавао начелник Округа Владан Красавац.
-Пројекти су везани за Поглавље 27, које је једно од најзахтевнијих, али и финансијски најиздашнијих. Данас је прва фаза, односно предавање документације. Министарство и Влада најавили су огромне инвестиције за решавање ових горућих проблема, рекао је Красавац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa