Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
Миленко Остојић и Александар Поповић менаџер продаје компаније Де Хеус, специјалиста за исхрану свиња

Миленко Остојић и Александар Поповић менаџер продаје компаније Де Хеус, специјалиста за исхрану свиња

Де Хеус - лидер у индустрији хране за животиње

Поуздан партнер у породичној производњи

Континуитет компаније као породичног предузећа, базиран је на доброј, партнерској сарадњи са локалним фармерима. Подстицај за пољопривредни развој и напредак у свим срединама. Савети и препоруке за сточаре у складу са индивидуалним потребама. Константан раст, иновације у индустрији хране за животиње широм света
На пољопривредном газдинству Остојић у Салашу Црнобарском узгој свиња је део породичне традиције већ неколико генерација. Пре више од четири деценије Миленко се укључио у процес, а затим и преузео целокупну производњу. Недавно је за прераду отпремио 400 товљеника, а сада започиње нови циклус. Захваљујући квалитетном одгоју, а пре свега исхрани, постиже одличне резултате у производњи. Поузданог партнера пронашао је у холандској компанији Де Хеус која нуди широк спектар производа намењених исхрани свиња.

-Велика је погодност када можете да се ослоните на неког, са искуством, знањем, где је резултат квалитет. Велики проблем је неинформисаност наших људи и то што не желе да консултују стручњаке. Због погодности које компанија нуди, али и стручног тима који је увек на располагању за сваку недоумицу, одлучио сам се за сарадњу са Де Хеусом. У договору сва потенцијална питања решавамо заједно. Тако се формира круг квалитетне сарадње и повезаности - каже Миленко Остојић, наглашавајући да компанија према њему има однос једнак као и према великим произвођачима чије фарме броје више хиљада товљеника. Претходна искуства нису била увек позитивна, те је то утицало на његову одлуку да започне нову сарадњу, односно пословни подухват.

-Одувек је постојала неверица када су новине у питању. Тешко се одричемо старих навика и убеђења. Људи су често неповерљиви када су иновације у питању, можда је то и последица нашег менталитета. Увек је лакше у рутини, сигурније у навикама. Можда препорука не значи много, али резултати највише говоре. Када увидимо да код комшије нешто успева, то може бити одличан пример да је време за промену и код нас. Доба када смо сами припремали храну је прошлост, сада је све надохват руке, што мени много значи. Одавно се бавим овим послом и водити рачуна о свакој компоненти није увек лако, због тога је некад потребно тај део посла препусти неком другом, али не било коме - појаснио је пољопривредник из Салаша Црнобарског.

Део разноврсног асортимана и понуде компаније Де Хеус су потпуне смеше, супери, односно допунске смеше и премикси, као и сточна храна посебно формулисане према потребама и захтевима сваке фарме, што је за произвођаче попут Миленка Остојића додатна погодност.

Добро избалансирани оброци уз предуслов здравих животиња неопходни су за остваривање најбољих резултата, висок ниво производње, али и квалитетног меса. Ипак, специфичне карактеристике, које захтевају овакви оброци, зависе од локалних услова на фарми, и наравно, од индивидуалних потреба, циљева сваког фармера, али их је свакако могуће постићи. Компанија Де Хеус, због тога, нуди индивидуално прилагођене концепте и сточну храну узимајући у обзир све наведене факторе, а све у циљу обезбеђивања неопходних нутритивних састојака за животиње у тову, постижући, при томе, да однос прираста и прехране буде погодан и исплатив за произвођача. Линија смеша је погодна за велике, средње и мале фарме, јер је прилагођена генетском потенцијалу модерних раса свиња. Поред свих неопходних амино киселина, микро компонената (витамина, микроелемената), минерала, она садржи и ензиме за боље варење сировина. За фармера је предност то што има припремљену и избалансирану исхрану, која знатно олакшава целокупан процес производње.

-Резултати које постижемо су важни, али то није једина погодност. Најважније је да храна добро избалансирана, да је састав добар и тек тада се могу постићи жељени ефекти. Задовољан сам односом утрошене хране и напретка свиња. Морам да признам да ме је резултат пријатно изненадио, а имао сам велика очекивања - каже наш саговорник.



Породична традиција дуга више од једног века интернационално искуство и стручан тим су добар основ да се пољопривредник одлучи за Де Хеус.
- Сваки нови подухват је изазов, али тежимо најбољим могућим резултатима. Трудимо се да будемо стручна помоћ фармерима, не само када је у питању исхрана животиња, него да их информишемо, да растемо и развијамо се заједно. Као породична компанија желимо да успоставимо такав однос са нашим пољопривредницима, заснован, пре свега на узајамном поверењу. Фармерима који купују храну код нас излазимо у сусрет тако што им бесплатно уступимо силос где могу да складиште храну. За њих је то практичније и ценовно повољније решење - навео је Александар Поповић менаџер продаје компаније Де Хеус, специјалиста за исхрану свиња.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa