Инфо

Берза

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(6. децембар 2019.)

Привредници као позитиван пример бриге о животној средини

Привредници као позитиван пример бриге о животној средини
Компанија “Еликсир Зорка” прикључила се акцији “Плућа града Шапца” донирајући око 500 стабала која су засадили радници “Еликсира”, малишани из Предшколске установе “Наше дете” и студенти Високе технолошке и медицинске школе струковних студија у Сава парку ( некадашња депонија).

- На овај начин “Елиxир Зорка” потврђује да је партнер заједнице у свим акцијама које су на добробит наших суграђана. Велико нам је задовољство што су са нама и деца из шабачких вртића, са којима желимо да радимо на побољшању квалитета ваздуха и заштити животне средине. У складу са тим “Елиxир Зорка” ће до краја године уградити демистер у завршни емитер фабрике, што ће допринети смањењу емисије штетних материја. У наредном периоду радићемо активно на даљем унапређењу процеса свог рада, па ћемо у наредној години уградити и додатни предиспирач гасова, што је додатних око 1,2 милиона евра. На тај начин, али и кроз овакве акције показујемо спремност да радимо у партнерству са локалном заједницом, на корист свих грађана у срединама у којима радимо – каже Милан Стошић, заменик директора друштва Елиxир Зорка Минерална ђубрива Доо.Акцију “Плућа града Шапца” на предлог Привредног савета, реализују град Шабац и привредници који послују у граду.

-Као породична и друштвено одговорна компанија, радо учествујемо у побољшању услова живота у нашем граду. Нашу иницијативу су подржали и најмлађи, јер улагање у децу је улагање у будућност - истакла је у име породице Поповић, Ружа Поповић.Градоначелник Небојша Зеленовић подржао је иницијативу озелењавања површина и рекао да је то показатељ бриге о животној средини.

-Позитивно је када привредници желе да учествују у овим активностима, и када идеје потекну од њих, што доказује да је Шабац озбиљан град и брине о важним стварима, као што је животна средина. Намера нам је да имамо највише зелених површина по глави становника, а пројекат Сава парк који добија обрисе је управо део те намере.

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa