Инфо

6. децембар 2019.6. дец 2019.
Зеленовић: Грађани одлучују

Зеленовић: Грађани одлучују

Становници 60 шабачких месних заједница имају јединствено право да 8. децембра одлуче како ће утрошити новац прикупљен од пореза на имовину (укупна сума из буџета града је 214.359.792,71 динара). Сви уписани имају право на одлучивање, без обзира да ли су измирили своје пореске обавезе.Потребно је само да пре тога буду уписани у листу учесника непосредног изјашњавања.


За сваку месну заједницу је тачно дефинисано о колико новца се одлучује као и списак предлога за које се може гласати. Предлози су састављени на основу идеја које су грађани и савети месних заједница достављали Градској управи. Сви уписани ће путем позива бити обавештени о датуму, времену, као и предлозима у циљу потпуног информисања.

Градоначелник Небојша Зеленовић позвао је све суграђане да у недељу буду део непосредног изјашњавања како би гласали за предлоге и тако директно допринели развоју локалне заједнице.

-Очекујем да се велики број наших суграђана из градских и сеоских месних заједница укључи у директно одлучивње и каже шта је важно у њиховим местима како бисмо заједно мењали средину у којој живимо, јер је то једино могуће у Шапцу. Сматрам да смо на добром путу да нашу "малу" заједницу изградимо тако да буде пристојно место за живот и будемо пример другима у Србији - истакао је градоначелник Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa