Инфо

21. јануар 2020.21. јан 2020.
Усвојен план рада Окружног штаба за ванредне ситуације за ову годину

Усвојен план рада Окружног штаба за ванредне ситуације за ову годину

Окружни штаб за ванредне ситуације Мачванског управног округа одржао је данас 25. редовну седницу, прву у овој години. На дневном реду су били усвајање извештаја о раду Штаба за предходну годину и план рада за ову годину.

Командант Окружног штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац навео је да је ситуација редовна.

-Тренутно је на обали Саве, од Дреновца до Чеврнтије редовна одбрана од поплава, још од 8. новембра. Ванредна ситуација је у општини Богатић, везана за проблем са водоснабдевањем у три месне заједнице: Баново Поље, Совљак и Глоговац, где Јавно комунално предузеће цистернама довози пијаћу воду. Такав проблем постоји и у Малом Зворнику, још од 2014. године због поплава и ерозија земљишта. План који је усвојен за 2020 годину, као и претходних година, пре свега ће бити усмерен на оснаживање специјализованих јединица цивилне заштите, затим спровођење мера превениција што је први и најважнији корак за спречавање већих проблема, навео је Владан Красавац.



Уколико не буде никавих ванредних ситуација, следећа седница ће се одржати 1. марта када се обележава Међународни дан цивилне заштите.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa