Инфо

27. јануар 2020.27. јан 2020.
Грађани ће волети Винаверов трг

Грађани ће волети Винаверов трг

Шабац су данас посетили архитекта Драгољуб Бакић и новинар и књижевник Милан Влајчић. Њима су градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и градски архитекта Милена Зиндовић представили Винаверов трг и Савску авенију.

Бакић је похвалио и архитектонско решење и како је уређен саобраћај око Винаверовог трга.

-Грађани ће сигурно волети овај Трг. Успех шабачке Градске управе види се у насмејаним лицима грађана. Овде срећен насмејане људе, што није случај у Београду, нажалост, рекао је архитекта.


Милан Влајчић сматра да је Станислав Винавер једна од најзначајнијих личности у 20. веку. Изразио је задовољство што град даје значај књижевнику који је у Београду запостављен.

-Ово је врло лепо решење. Овде ће се људи дружити. Надам се да ће се појавити и неки културни садржаји, као што су промоције књига на отвореном, рекао је Влајчић.



Архитекта Милена Зиндовић, чије је Винаверов трг идејно решење подсетила је још једном да је он инспирисан делом "Громобран свемира".

-Осим што директно преноси делове текста, односно на неки начин их отелотворује, има и скулптурални моменат, а то су пегола и фасада Зоркиног солитера који су експресионистичка ауторска интерперетација "Громобрана свемира", а који служи за комуникацију са другим планетама и различитим световима, навела је Милена Зиндовић.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa