Инфо

28. јануар 2020.28. јан 2020.
Престиж и примат у Србији

Престиж и примат у Србији

Шабачку "Металопластику" у недељу очекује први меч плеј офа СЕХА лиге против новосадске "Војводине", прва "ерпизода" двомеча где ће успешнији изборити четвртфинале и две утакмице против вицешампиона Европе "Везспрема". Иако ниједој од екипа регионално такмичење није примарно, у питању је борба за примат у Србији, престиж и психолошку предност пред двобој на домаћој сцени, где се баш новосадска и шабачка екипа сматрају главним фаворитима за титулу.



-Не желим другима да умањим квалитет, али сам уверен да су тренутно Војводина и Металопластика најбоље екипе у Србији и зато су ове утакмице важне. У пролеће ћемо званично одлучивати о титули, а сада можемо говорити о неком незваничном мечу за епитет тренутно најбољих у Србији. Имали смо тешке припреме, јер читав ток су нас пратили проблеми, мање повреде и стални вируси који су још јаки. Потрудићемо се да остваримо победу у недељу и са предношћу одемо на реванш, 11. фебруара - рекао је тренер Веселин Вуковић.

Иако у припремном периоду резултати нису били добри, то није утицало на самопоуздање екипе, док су здравствени проблеми направили потешкоће, али нису пореметили планове, уверен је капитен Немања Гојковић.

-Сада је тренутак да будемо прави поново. Јесмо изгубили на Свесрпском купу од Војводине, али је ова утакмица показала да можемо да играмо са њима и нема разлога да страхујемо. Јесу искуснији тим, у овом тренутку у предности, али нема разлога да им не парирамо 60 минута, пред нашим навијачима и да на крају победимо. Верујем у саиграче - истиче Гојковић.

Утакмица је заказана за недељу, од 19 часова у хали "Зорка".

Реванш је девет дана касније у Новом Саду.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa