Инфо

14. фебруар 2020.14. феб 2020.
Зеленовић сматра да евентуални излазак на изборе у Шапцу и Параћину не може да наштети бојкоту

Зеленовић сматра да евентуални излазак на изборе у Шапцу и Параћину не може да наштети бојкоту

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је данас да евентуални излазак власти у Шапцу и Параћину на локалне изборе не може да наруши идеју бојкота избора јер, како је навео, не могу два града да поруше Србију.

„Позиција Шапца и Параћина је позната и она је природна и логична. Нисмо ми могли да напустимо мандате и оставимо власт напредњацима у јулу или септембру. Ми треба да објаснимо грађанима и јавности шта значе лажни избори. За грађане Шапца би била издаја да препустимо власт Милану Остојићу Сандокану“, казао је Зеленовић за Н1.

Истакао је да грађани Шапца „имају јединствено осећање“, да бране освојену слободу и да се осећају повредјеним када чују да треба бранити парк, а да се не брани „слободни град“.

Додао је да је добио време да разговара са грађанима „како би добио праву слику уочи избора“ и навео да бојкот значи не учествовање на лажним изборима и не признавање резултата таквих избора, али да је стање у Шапцу другачије.

„Шта су лажни избори – када не можете да се информишете, када институције не раде по закону и када постоји притисак на бираче. Али у Шапцу имате три локалне телевизије и две новине и сваки грађанин може да се информише о свему. Друга ствар је спровођење избора, локалне изборе спроводи Градска изборна комисија (ГИК)“, рекао је он.

Зеленовић је навео да се ГИК у Шапцу стара да се све одвија по закону и да спроводи изборе и води рачуна да све буде по закону.

На питање шта му је гарант да ће победити на локалним изборима, Зеленовић је рекао да је то енергија грађана.

„Да смо радили лоше, били зликовци, не бисмо ми саставили до краја мандата. Било је џипова и раније, били смо под војном управом три месеца али је градска Скупштина смогла снаге и ја сам изабран за градоначелника. Онда смо успели да победимо на изборима и да се поносимо нашим градом“, казао је он.
Beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa