Инфо

26. фебруар 2020.26. феб 2020.
Безбедност деце у саобраћају

Безбедност деце у саобраћају

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије организује Пажљивкову смотру за децу предшколског узраста и ученике првог и другог разреда основних школа. Тема је безбедност у саобраћају, пре свега најмлађих. Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца прикључило се Пажљивковој смотри.

Деца из шест вртића ПУ „Наше дете“ („Слобода“, „Сунце“, „Пролеће“, „Пчелица“, „Снежана“, „Ђурђевак“) и такође, шест основних школа („Јанко Веселиновић“, „Ната Јеличић“, „Лаза Лазаревић“, „Стојан Новаковић“, „Доситеј Обрадовић“ из Волујца и ОШ „Мајур“ из Мајура) данас су имала проверу знања о правилима у саобраћају, а након резултата најбољи ће се надметати у наредним фазама (општинска, регионална и републичка).

-Ово је важна акција, а град Шабац увек је ту да подржи сличне активности које се реализују на локалном и националном нивоу. Радује ме што је значајан део школа и вртића део Пажљивкове смотре, јер ће усвојити правила понашања у саобраћају. Радови у граду, али и овакве активности су део Стратегије и плана одрживе мобилност, те је стога у буџету Града више од 60 милиона динара опредељено за изградњу нових тротоара и реконструкцију постојећих како бисмо безбедност пешака подигли на виши ниво - појаснио председник Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца Немања Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa