Инфо

25. март 2020.25. мар 2020.
Еликсир Група донира  30 милиона динара за набавку респиратора
Саопштење:

Еликсир Група донира 30 милиона динара за набавку респиратора

Еликсир Група донира 30 милиона динара за набавку респиратора и медицинске опреме за подршку здравственом систему Србије.

Са циљем спасавања живота људи и повећања стабилности здравственог система, процењено је да ће најефикаснија набавка ићи преко институција државе - наводи Зорица Поповић, извршна директорка Еликсир Групе.
Зорица Поповић: Солидарност и одговорност најважнији у овим данима


-Солидарност и одговорност су у овим данима најважнији. Ова донација значи више шансе за спасавање живота људи, више стабилности за наш здравствени систем и подршку здравственим радницима. Пословни систем Елиџир Гроуп се и у овом, као и у свим својим пословним активностима, руководи начелом да су “људи на првом месту”. Средства су намењена набавци респиратора и неопходне заштитне опреме за здравствене раднике, па ће ово, верујемо, бити подршка оболелима, лекарима и техничарима у целој нашој земљи. Мислим да је сада јако важно показати одговорност и према запосленима и заштитити их, али и сачувати пословну активност и радна места, што ми чинимо за око 1.500 запослених у свом пословном систему. Важно је поштовати све наложене мере државних институција, које улажу напоре да се ова ситуација превазиђе на најбољи начин – казала је Поповић.

Људи на првом месту


Еликсир група, преко Еликсир Фондације, која је чланица Српског филантропског форума наставља друштвено одговорни и хуманитарни ангажмани у наредном периоду.

- Ових дана имамо на делу добру, солидарну Србију ону у коју верујемо. Еликсир Фондација је са Хуманим срцем Шапца међу најактивнијим чланицама Српског филантропског форума, показујући колико је важно бити одговоран према својим запосленим, својој локалној заједници ис војојдржави. Активности фондације и компаније су трајне и њихов интензитет и обим се снажно увећавају када расту и потребе. Ово је најбољи пример синергије одговора на локалне потребе и одговора на највеће изазове друштва, кроз лични, породични ангажман, остваривање максималне сарадње са локалном самоуправом и локалним актерима, и ангажман ан анационалном нивоу, кроз породичну компанију, корпоративну фондацију и удружење грађана које има снажно партнерство са локалном заједницом – истиче Веран Матић, извршни директор Срспког филантропског форума.

Према инструкцији Владе Републике Србије, Еликсир Групасредства је уплатила Републичком фонду здравствено госигурања, који ће намену одредити према приоритетима и потребама.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa