Инфо

4. април 2020.4. апр 2020.
Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење начелника Мачванског управног округа

Поводом навода појединих локалних медија који се у последњих неколико дана пласирају јавности, са циљем изазивања страха и узнемирености наших суграђана,као командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа,издајем следеће


САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Поштовани грађани Мачванског управног округа,

Од увођења ванредног стања у Републици Србији,председник државе Александар Вучић са својим тимом, спроводи мере које имају за циљ да ова светска криза изазвана вирусом Корона нанесе што мање штете Србији и њеним грађанима.У току је велика борба за сваки људски живот у коју су укључени и експерти из области здравства,који су из Републике Кине и Русије дошли да своја знања и искуства, у борби против вируса, поделе са нашим стручњацима.

Огромна финансијска помоћ у опреми и лековима веома брзо је из братске Кине и Русије стигла у нашу земљу. Такође, велики значај има и помоћ, која нам је стигла из Европске уније посебно имајући у виду најављену донацију од 4,9 милиона евра. Солидарност са нашим народом међу првима изразила је и Норвешка дониравши 5 милиона евра за борбу против Корона вируса. Посебно истичем чињеницу да се неопходна помоћ подједнако дистрибуира свим грађанима на читавој територији Републике Србије. Добра организација је, пре свега, последица чињенице да су државни органи реаговали одговорно и правовремено како би сви грађани били заштићени и како бисмо имали што мање оболелих. У овој борби сви смо на истом задатку, на првој линији фронта и одбране Србије од невидљивог непријатеља. У мобилном стању је војска, полиција, здравствени радници који су први у контакту са оболелима, огроман број волонтера,али и медији који извештавају о свим детаљима борбе у којој морамо однети победу.
Одлука државног врха, који је у непрекидном заседању, да не одступа од препорука струке даје наду да ћемо избећи најгори сценарио.

Градски и општински штабови на територији Мачванског управног округа спроводе мере које је Влада Републике Србије донела,али и мере локалног карактера, донете у складу са специфичним потребама сваке локалне самоуправе.
Упркос свему поједини локални медији пласирају информације које нису у складу са стварним стањем, чиме се ствара узнемиреност грађана, њихова забринутост и неоправдано незадовољство које ове информације производе.

Као командант Окружног штаба за ванредне ситуације морам да подсетим да је ширење панике кривично дело за које је запрећена казна од 6 месеци до 5 година затвора. Ово је борба свих нас и захтева заједништво и јединство, како би се сваки живот сачувао. Једино тако Србија може да изађе као победник.

Зато још једном апелујем на све који својим изјавама уносе страх и неповерење, да се са оваквим поступањем прекине и да се укључе у заједничку борбу за спас народа Србије.


НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И
КОМАНДАНТ ОКРУЖНОГ ШТАБА
Владан Красавац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa