Инфо

10. април 2020.10. апр 2020.
Комунална полиција врши надзор стамбене заједнице

Комунална полиција врши надзор стамбене заједнице

Штаб за ванредне ситуације града Шапца издао је наредбу за све управнике стамбених зграда да на свака 24 сата изврше дезинфекцију заједничких просторија, као и да испред улаза поставе дезо баријере. У вези с тим Шабачки комунални инспектори, свакодневно обављају надзор, односно контролу управника стамбених зграда како би се уверили да ли спроводе ове одлуке.

-Проверавамо да ли су управници поставили на улазу у зграду дезо барјере и да ли редовно врше дезинфекцију заједничких просторија (степеништа, лифтова, гелендера, улазних врата). Лица одговорна за управљање стамбеним заједницама су у обавези да у току 24 часа најмање једном спроведу дезинфекцију, а у већим зградама најмање два пута. Управници поштују ове мере у 95 одсто случајева и углавном их се придржавају - рекла је комунална инспектора Зорица Панчић приликом обиласка зграде Сета у улици Стана Милановић.

Она је додала да тамо где не постоје управници станари се сами организују.

- Ако станари нису у могућности да се организују, комунални инспектор замоли неког од станара да преузме на себе ту обавезу, а сунђере и дезинфекционо средство преузимају у просторијама комуналне полиције - истакла је Панчић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa