Инфо

17. април 2020.17. апр 2020.
Градоначелник Шапца: Захваљујући доброј организацији и контроли поштовања мера заштите, шабачке пијаце раде

Градоначелник Шапца: Захваљујући доброј организацији и контроли поштовања мера заштите, шабачке пијаце раде

Захваљујући доброј организацији и контроли поштовања мера заштите, шабачке пијаце раде- изјавио је данас приликом обиласка зелене пијаце на Живинарнику градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

-Ми смо једини град у којем раде пијаце. До те одлуке нисмо лако дошли. Њој је претходило уређење система и успостављање координације свих служби, као и обезбеђивање заштитне опреме да би се на свим градским пијацама обезбедили услови као у билокојој продавнице- рекао је Зеленовић и објаснио да се овом одлуком град бори за смањење притиска на продавнице, омогућује бољу понуду суграђанима, а пољопривредницима да зараде неки динар.

-Ово је ситуација у којој сви добијају уколико се држе реда, и они који производе и они који купују- каже градоначелник Шапца.



-Добром организацијом се боримо против репресије. Наш савет другима је да уз поштовање мера и заштитну опрему живот не стаје. Наша одлука је да не заустављамо живот- изјавио је градоначелник Шапца.


Да су ови наводи тачни потврдила је наша суграђанка Вера Милинковић. Она је за локалне медије истакла да је све добро организовано, односно да је посбна пажња посвећена мерама безбедности.

-На једну капију се улази, на другу излази. Дезинфекција је обавезна као у било којој продавници, али су цене повољније, тако да сматрам да је одлука да се пијаце отворе прави потез- тврди Вера.

-Организација је одлична. Сви који продајемо имамо заштитне маске и рукавице. Придржавамо се свих правила. Немам додиривања робе од стране муштерија, ми меримо и пакујемо- објашњава Снежана Шарчевић, продавачица и додаје да се уочи празника највише тражи сезонско поврће, а да су цене остале на редовном нивоу.

У Шапцу три отворене пијаце, Кванташ и градска Тржница, одлуком градског Штаба за ванредне ситиуације раде од 2. априла. Спровођење заштитиних мера контролише градска Комунална инспекција, Комунална полиција и службеници који у време ванредног стања немају редовне дужности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa