Инфо

23. фебруар 2018.23. феб 2018.
фото: ТВ Шабац

фото: ТВ Шабац

Штрајк упозорења

Шабачка пословница Пошти Србије јесте отворена, као и увек у 8 часова, али они који су потребовали њене усулуге између 8 и 10 сати, нису могли да их добију јер су запослени одржали двочасовни штрајк упозорења. У истом временском интервалу, 120 минута, само од 17 до 19 часова штрајковаће и друга смена.
Синдикати пошта су издали, тим поводом и званично саопштење.

Дана, 20. фебруара, је на седници Главног одбора одлучено да се активира Штрајкачки одбор Синдиката ПТТ Србије и дефинисани су следећи захтеви:

Због критичног стања у коме се налазе наши запослени због ниских зарада које су испод сваког минимума, тражимо од Владе Републике Србије хитне мере у циљу значајнијег побољшања материјалног положаја радника Поште;
Захтевамо да Влада хитно смени в.д. директора Предузећа Миру Петровић због лоше пословне политике, катастрофалне кадровске политике и вођења Поште у пропаст;

На осднову претходног дописа пословодству и одлуке Извршног одбора од 01.02.2018. године, донета је одлука да се испред седишта Предузећа наредне недеље одржи Протест и јавна конференција за штампу под називом “ИСТИНА О ПОШТИ“, као прве штрајкачке активности.
Такође је одлучено да се подрже сви синдикати и све њихове активности, које иду у циљу побољшања материјалног положаја наших радника, а њихови представници ће бити већ сутра позвани на договор о заједничком деловању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa