Инфо

10. мај 2020.10. мај 2020.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Посланици данас о амандманима на законе о изборима и заштити здравља

Посланици Скупштине Србије наставили су рад разматрањем амандмана на предлоге измена и допуна закона о избору народних посланика, о локалним изборима и о заштити становништва од заразних болести.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић у начелној расправи је рекао да Влада предлаже измене закона како би потписи подршке изборним листама, поред јавних бележника, могли да се овере и у општинској, односно градској управи.

Ружић је подсетио да је рок за подношење листа најкасније 15 дана пре избора и исти је на свим нивоима.

Он је објаснио да се овакве измене предлажу због препорука физичког дистанцирања и заштите од вируса корона, како се не би стварале гужве током прикупљања потписа, а и као последица договора председника Србије са партијама које желе да изадју на изборе.

Предложеним изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, предвиђено је да минимална казна за непоступање по прописима надлежних органа у заштити становништва, уместо 30.000 буде 50.000 динара.


Оба закона ступиће на снагу одмах по објављивању у Службеном листу, што се очекује данас, како би Републичка изборна комисија већ сутра могла да одлучује о наставку изборних радњи.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa