Инфо

24. мај 2020.24. мај 2020.
Јагoде бренд у Цуљковићу

Јагoде бренд у Цуљковићу

Данас је у Цуљковићу, селу на домак Шапца са 250 домаћинстава, одржан други по реду Фестивал јагода, који су врло успешно организовали град Шабац, Туристичка организација овог града и месна заједница Цуљковић.

Више произвођача јагода из овог села и околних, изложили су ово укусно воће и производе од њега на лепо уређеним штандовима. Иначе у самом Цуљковићу јагоде гаје на око 200 хектара и ове године су остварили веома добре приносе и зараду.
Одржан је пригодан културно-уметнички програм и интересантна такмичења у четири дисциплине. За најлепше уређени штанд награђен је Зоран Нинковић. Најкрупнију јагоду имао је Раћа Вујковић. Код брзог једења јагода прва награда припала је Луки Цветићу, а у брзом скидању петељки са јагода победила је Александра Теовановић.
Све честитке припадају организаторима, а са сигурношћу се може рећи да је јагода постала бренд овог села. Све више је засада,а по оцени многих постала је бренд Цуљковића.
Поред осталих манифестацији су присуствовали председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и кандидаткиња за градоначелницу на предстојећим изборима Јелена Милошевић.
Опширније у штампаном издању "Гласа Подриња".
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa