Инфо

3. јул 2020.3. јул 2020.
Расписивање поновљених избора у Шапцу по завршетку жалбеног поступка

Расписивање поновљених избора у Шапцу по завршетку жалбеног поступка

Градска изборна комисија донеће одлуку о датуму понављања локалних избора у Шапцу када се буде завршио жалбени процес пред Управним судом у Новом Саду, речено је на конференцији за штампу Градске изборне комисије.

Према речима чланице ГИКа Вере Палинкаш, пред Управним судом је у току жалбени поступак по 12 жалби које су поднели грађани Шапца.

- Када Управни суд буде донео пресуду по свих 12 жалби, ГИК има рок од седам дана у оквиру којег мора да буду одржани локални избори на бирачким местима на којима се понавља гласање. ГИК не може да распише понављање избора на 27 бирачких места за које већ постоји пресуда Управног суда, већ само када се заврши комплетан процес. Наши рокови зависе од Суда – истакла је она.

Према незваничним информацијама, Управни суд у Новом Саду требало би да најкасније у недељу, у поподневним сатима донесе пресуде по свим жалбама.

У целу ову причу се, међутим, активно укључује и епидемиолошка ситуација. Став ГИКа је да је одлука о увођењу ванредне ситуације у Шапцу обавезујућа и за овај орган. Стим у вези, Вера Палинкаш је изнела свој став да ће бити против одржавања избора ако епидемиолошка ситуација са коронавирусом буде забрињавајућа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa