Инфо

7. јул 2020.7. јул 2020.
Бета

Бета

Влада Србије увела обавезну самоизолацију од 14 дана за држављане Црне Горе који уђу у Србију

Влада Србије је данас за све грађане Црне Горе, који улазе у Србију, увела обавезну самоизолацију од 14 дана, док је од јуче у Црној Гори обавезан карантин за путнике из Србије.

Како је саопштила Владе Србије, та њена одлука о самоизолацији путника је донета на основу процене тренутне епидемиолошке ситуације у региону.

"Свим грађанима Црне Горе који улазе у Србију, одређује се обавезна мера самоизолације у трајању од 14 дана. Ова лица у обавези су да при уласку у Србију пријаве адресу на којој ће боравити наредне две недеље, како би надлежни органи могли да контролишу поштовање изречене мере", наводи се у одлуци.

Влада Србије је најавила да ће "с највећом пажњом" наставити да прати епидемиолошку ситуацију изазване корона вирусом и у земљи и у региону.

"Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају мера и буду одговорни према себи и другима", стоји у саопштењу.

Црногорско Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) саопштило је јуче да ће сви грађани који у Црну Гору улазе из Србије бити упућивани директно у институционални карантин.

"Уважавајући развој епидемиолошке ситуације у Србији одлучено је да сва лица која у Црну Гору улазе из те државе од вечерас буду упућивана у карантин", објављено је јуче у Подгорици.

Црна Гора је објаснила да "стопа активних случајева у Србији, поготово у подручју уз границу са Црном Гором, налаже најстрожи епидемиолошки надзор".

"Због тога лица која улазе у Црну Гору из Србије до даљег неће бити упућивана у кућну самоизолацију, већ искључиво у карантин у објектима које је држава одредила за ту меру", саопштила је у понедељак Влада у Подгорици.
Извор: Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa